Депутат Хомутиннік повернувся у керівний склад групи "Відродження"

08 листопада 15:18

Колишній "регіонал" став співголовою депутатської групи, разом із народним депутатом Бондарем.

 

Депутат Верховної Ради від групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік після перевірки в рамках справи про можливе ухилення від сплати податків повернувся в керівний склад "Відродження" і став співголовою депутатської групи.

Відповідне оголошення зроблене спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм під час пленарного засідання у середу, 8 листопада.

Таким чином, депутатської групою керуватимуть: голова партії "Відродження" Віктор Бондар і співголова Віталій Хомутиннік, зазначає "Українська правда".

Нагадаємо, 5 листопада Хомутиннік залишив посаду керівника групи на період розслідування Генеральної прокуратури України і перевірки Державною фіскальною службою його декларацій з 1998 по 2016 рік.

Генпрокуратура розслідувала можливе ухилення від сплати податків головою депутатської групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком. Згідно з матеріалами Печерського суду, Хомутиннік задекларував у 2015 році 32,7 млн грн, 570 тисяч доларів і 850 тисяч євро готівкових коштів. Також депутат задекларував 88 об'єктів цінного рухомого майна.

6 листопада у Генеральній прокуратурі повідомили про закриття провадження стосовно депутата. "Це кримінальне провадження дійсно було закрито наприкінці минулого тижня. Ми проводили слідчі дії, і злочину не встановили", – повідомив керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк.