Демчина просив БПП поручитися, що він не корупціонер

27 листопада 17:53

Заступник голови СБУ зібрав для суду пакет рекомендаційних листів.

 

Для спростування підозр у корупції адвокат заступника голови СБУ Павла Демчини приніс до суду листи від керівництва партії БПП та народного депутата Ігоря Кононенка. Зокрема, у листі за підписом керівника секретаріату партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" М.Саврасова йдеться, що "Партією не здійснюється будь-якого незаконного, "тіньового" контролю за діяльністю Служби безпеки України… в тому числі й через першого заступника Голови Павла Демчину, повідомляє Центр протидії корупції.

Загалом адвокат Демчини надав суду пакет із 8 листів та додатків від МВС, Національної поліції, СБУ, ДФС, Мінекономрозвитку і навіть – Фітосанітарної служби. На запит адвокатів Демчини всі органи відповіли, що їм невідомо про незаконну діяльність зама Грицака або кримінальні провадження проти нього.

Зазначимо, що чиновник судиться з головою правління Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним та просить суд визнати недостовірною інформацію про його розкішні статки та змусити Шабуніна спростувати пост у Facebook, де активіст припустив, що Демчина "кошмарить комєрсов" і тому живе на широку ногу.

Водночас у Центрі протидії корупції повідомили, що наступне засідання у справі Демчини проти Шабуніна відбудеться через півроку - 16 травня 2018-го.

Нагадаємо, у березні Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження відносно першого заступника голови СБУ. Підставою для слідчих дій НАБУ стали матеріали журналістського розслідування. Ім'я фігуранта тоді також не було названо, однак незадовго до цього журналісти проекту "Слідство.Інфо" виявили нерухомість й автомобілі сім'ї першого заступника голови СБУ, начальника управління "К" Павла Демчини, яких немає в декларації. Згідно електронною декларацією, Демчина проживає в гуртожитку СБУ, не має автомобіля, власного житла і заощаджень.