Данилюк обговорив з канадцями стан реформ силових органів

23 вересня 17:59

Про стан реформ Нацполіції, СБУ і "Укроборонпрому" в пресслужбі РНБО так і не повідомили.

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк під час зустрічі з делегацією з питань оцінки та підтримки реформ у сфері безпеки і оборони України на чолі з послом Канади в Києві Романом Ващуком обговорив стан імплементації реформ силових органів України: СБУ, Нацполіції та реформування "Укроборонпрому", розповіли в пресслужбі РНБО в понеділок.

За словами Данилюка, завдяки запланованим істотним змінам РНБО України стане провідною державною інституцією, яка буде розробляти концепції забезпечення національної безпеки у всіх сферах, а також координувати роботу інших держорганів у сфері нацбезпеки і спостерігати за реалізацією відповідних рішень.

"Насамперед, ми повинні відійти від моделі ситуаційного реагування на загрози. Важливо системно аналізувати і прогнозувати потенційні кризи. Для цього вже працюємо над стратегією, яка б комплексно відповідала на ключові виклики", - сказав Данилюк.

У пресслужбі РНБО додали, що за підсумками зустрічі "сторони домовилися про співпрацю у рамках реформ у секторі безпеки і оборони України".

Раніше Данилюк розповів, як будуть реформувати державний концерн "Укроборонпром". За його словами, функцію акціонера держконцерну виконуватиме Міністерство оборони України.