Данилишин обурений словами Януковича

07 лютого 18:59

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин обурений тим, що президент України Віктор Янукович в одному з інтерв'ю без рішення суду назвав його дії злочинними.

 

"Президент одноосібно, без суду і слідства, кваліфікує дії, які я, нібито здійснював, працюючи міністром економіки, як злочинні. Я вважаю, що таке формулювання взагалі не можна озвучувати без проведення певних слідчих дій, судових рішень", - сказав Данилишин.
На думку колишнього чиновника, "тільки суд у силі визначити - злочинець людина чи ні. Це можна розуміти так - ми вже все вирішили".
"Якщо без суду і слідства одна людина кваліфікує певні дії іншої людини як злочинні, то міжнародного захисту, притулку потрібно просити всім, хто в другому турі не голосував за чинного президента", - зазначив він.
Раніше в інтерв'ю "Бі-бі-сі" Янукович заявив, що Данилишин ввів корупційні схеми при проведенні держзакупівель.
"Так чи інакше, колись йому доведеться відповідати за ці злочинні дії", - сказав президент.
У серпні 2010 року Данилишин був оголошений в міжнародний розшук за обвинуваченням у завданні державі збитків на 13,9 мільйона гривень.
13 січня Чехія надала політичний притулок екс-міністру економіки України Богдану Данилишину. 14 січня Богдан Данилишин був звільнений в Чехії з-під варти в зв'язку з наданням йому статусу політичного біженця.
За матеріалами: УНІАН