ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів у президенти

28 сiчня 17:19

Претендентів вже більше, ніж у 2014 році.

 

Центральна виборча комісія України зареєструвала ще двох кандидатів на пост президента України на виборах 31 березня. Зокрема на засіданні в понеділок ЦВК ухвалила відповідні рішення щодо кандидатури від партії "Свобода" Руслана Кошулинського і члена партії "Громадянський рух Спільна справа", керівника громадської організації "Центр оборонних реформ" Олександра Данилюка, який йде на вибори як самовисуванець.

Таким чином на сьогоднішній день ЦВК зареєструвала вже 22 кандидата в президенти України на виборах 31 березня 2019 року: Ігоря Шевченка, Андрія Садового, Сергія Капліна, Віталія Скоцика і Валентина Наливайченка, а також Анатолія Гриценка, Євгенія Мураєва, Віталія Купрія, Ольгу Богомолець, Геннадія Балашова, Романа Насірова, Олександра Шевченка, Юрія Бойка, Юлію Тимошенко, Олега Ляшка, Олександра Вілкула, Дмитра Добродомова, Аркадія Корнацького, Олександра Мороза та Іллю Ківу.

Крім того, вже подали документи для реєстрації кандидатами в президенти шоумен Володимир Зеленський, народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, екс-глава Служби безпеки України Ігор Смешко і народний депутат III, VI та VII скликань Інна Богословська.

Зазначимо, що рекордна кількість кандидатів, які балотувалися на виборах президента, була в 2004 році, коли їх було 24, а у виборах президента 2014 року брав участь 21 кандидат.

Партії можуть висувати кандидатів або ж громадяни можуть самовисуватися до 3 лютого, а останній день реєстрації - 8 лютого 2019 року. Застава для охочих поборотися за крісло президента України становить 2,5 мільйона гривень.