ЦВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів у президенти України

08 сiчня 16:58

Таким чином, вже зареєстровано п'ять осіб.

 

Ще чотири кандидати в президенти були зареєстровані сьогодні Центрвиборчкомом (ЦВК). Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", мова йде про лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового, лідера партії "Суспільно-політичний рух "Справедливість" Валентина Наливайченка, лідера Соціал-демократичної партії Сергія Капліна та Віталія Скоцика, який йде на вибори як самовисуванець.

Нагадаємо, що 4 січня ЦВК зареєструвала першого кандидата на пост президента України - колишнього міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка. Зараз вже зареєстровано п'ять кандидатів у президенти на виборах, які відбудуться наприкінці березня.

Виборча кампанія на пост президента стартувала 31 грудня і триватиме 90 днів. Партії можуть висувати кандидатів або ж громадяни можуть самовисуватися до 3 лютого, а останній день реєстрації - 8 лютого 2019 року. Застава для охочих позмагатись за крісло президента становить 2,5 мільйона гривень.

Докладніше про проблеми виборчого процесу і захист від впливу ззовні читайте у статті Олександра Данченка "Вибір на виборах" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".