ЦВК зареєструвала понад 260 кандидатів-мажоритарників

14 червня 21:11

Документи у ЦВК подали чотири кандидати від партії "Правий сектор".

 

Центральна виборча комісія на засіданні у четвер, 14 червня, зареєструвала ще 76 кандидатів у народні депутати, які балотуватимуться в мажоритарних одномандатних округах. Абсолютна більшість з них – 72 особи – зареєстровані як самовисуванці. Чотирьох висунула партія "Правий сектор", повідомляє прес-служба ЦВК.

Таким чином, кандидатами-мажоритарниками стали вже 264 особи. 242 з них балотуються в порядку самовисування, 22 – представники політичних партій.

Серед зареєстрованих у четвер самовисуванців є й чинні народні депутати: Максим Єфімов (округ №48, Краматорськ Донецької області), Володимир Арешонков (округ №64, Житомирська область), Василь Петьовка (округ №72, Закарпатська область), Станіслав Березкін (округ №100, Кіровоградська область), Сергій Шахов (округ №114, Луганська область), Тарас Батенко (округ №123, Львівська область), Олексій Пресман (округ №139, Одеська область), Костянтин Жеваго (округ №150, Полтавська область).

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

При цьому Рада відмовилася підтримувати запропоновані Зеленським зміни до закону про вибори народних депутатів, і вибори проходитимуть за змішаною системою: половина парламенту обиратиметься за закритими партійними списками, половина – в одномандатних мажоритарних округах.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народного фронту" направила до Конституційного Суду подання щодо відповідності президентського указу Основному Закону з проханням розглянути його протягом двох місяців. КСУ приступив до розгляду подання 11 червня.

Якщо КСУ визнає, що указ глави держави не відповідає Основному Закону, то виборчий процес буде зупинено. Докладніше читайте у статті Сергія Рахманіна "Гра в швидкі "шашечки".