ЦВК виявила порушення у фінзвітах чотирьох партій, що не пройшли до Ради

27 липня 01:36

Аналіз фінансових документів ЦВК передала до Національного агентства із запобігання корупції.

 

Центральна виборча комісія повідомила, що виявила порушення в проміжних фінансових звітах чотирьох політичних партій, що не подолали прохідний бар'єр на парламентських виборах. Йдеться про партії "Соціальна справедливість", "Громадянська позиція", "Партія Шарія" і "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі".

У п'ятницю, 26 липня, ЦВК передала матеріали аналізів фінзвітів партій до Національного агентствп іх запобігання корупції для "реагування згідно із законами України".

Читайте також: НАЗК випише двом партіям адмінпротоколи за порушення у фінзвітах

У неділю, 21 липня, в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. Вони проходили за змішаною системою: 225 парламентаріїв обираються за закритими партійними списками, 199 – в одномандатних мажоритарних округах. Свої партійні списки у ЦВК зареєстрували 22 партії. У 26 одномандатних округах в анексованому Криму та окупованих районах Донецької та Луганської областей вибори не проводилися.

За підсумками опрацювання ЦВК 100% протоколів у "Слуги народу" 43,16%, в "Опозиційної платформи – За життя" - 13,05%, ву "Європейської Солідарності" - 8,10%. "Батьківщина" отримала 8,18%, "Голос" - 5,82% голосів виборців.

За попередньою інформацією, фракція "Слуги народу" складатиметься з 254 осіб (124 списочники і 130 мажоритарників). "Опозиційна платформа – За життя" проводить до Ради 43 депутати (37 списочників і шість мажоритарників), "Батьківщина" - 26 (24 списочники і два мажоритарники), "Європейська Солідарність" - 25 депутатів (23 списочники і два мажоритарники). "Голос" може отримати 20 депутатських мандатів (17 за списком і три по мажоритарці). Також у Раді дев'ятого скликання буде ще 56 мажоритарників, 46 з яких брали участь у виборах як самовисуванці.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК, на дільниці прийшли менше 50% виборців.

Слідкуйте за перебігом голосування разом із DT.UA "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".