ЦВК веде прозорий підрахунок голосів — ОБСЄ

22 липня 16:10

У той же час в ОБСЄ вказали на нечітке дотримання певних процедур.

 

Спецкоординатор і керівник місії короткострокових спостерігачів ОБСЄ Ілкка Канерва заявив про те, що Центральна виборча комісія прозоро веде підрахунок голосів. Однак він вказав на наявність проблем з процедурою заповнення протоколів виборчих комісій.

"Наші спостерігачі в день виборів позитивно оцінили процес голосування на виборчих дільницях. Голосування було дуже добре організовано і були дотримані всі необхідні процедури. Підрахунок голосів пройшов прозоро. Однак не завжди чітко дотримувалися всі процедури, зокрема, заповнення протоколів", - заявив Канерва під час прес-конференції спостерігачів в Києві.

Зазначимо, що позачергові парламентські вибори в Раду Канерва назвав мирними і конкурентними. Однак, за його словами, що на вибір українців намагалися вплинути за допомогою грошей.

Читайте також: ЦВК отримала 70% протоколів: у Раду проходять п'ять партій

Нагадаємо, в Україні відбулися дострокові вибори у Верховну Раду. Центральна виборча комісія повинна оголосити результати голосування протягом 15 днів з дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада повинна зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів з моменту оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли повинен зібратися на засідання новий парламент – 9 вересня 2019 року.

Слідкуйте за перебігом подій у спецтемі "Дострокові вибори до Верховної Ради".