ЦВК скасувала власне розпорядження щодо перерахунку голосів на 69 окрузі

27 липня 21:28

В окрузі з центром у Мукачевому переміг, за попередніми даними, Віктор Балога, але його суперник цьому не повірив

 

Досить туманна історія відбувається в окрузі з центром у Мукачеві на Закарпатті. Згідно з даними Центральної виборчої комісії лідером парламентської гонки на окрузі №69 став Віктор Балога від партії "Єдиний центр". Однак після виникнення сумнівів у правильності підрахунку було вирішено перерахувати голоси.

З 9 ранку 27 липня Окружна виборча комісія №69 початку повторний перерахунок голосів.

Про це повідомило регіональне відділення Громадянської мережі ОПОРА у Facebook.

"Станом на 9.00 окружна виборча комісія №69 (центр - Мукачево) розпочала повторний підрахунок голосів на всіх дільницях 133 округу", - йдеться в повідомленні.

Однак до кінця дня ОПОРА на тій же сторінці в соцмережі розмістила наступне повідомлення, яке виключило перше: в Мукачево скасували повторний підрахунок голосів на всіх 133 дільницях 69 округу.

Згідно з повідомленням, перерахунок скасувала Центральна виборча комісія.

"У суботу перерахували голоси лише 4 ДВК, виявлені певні розбіжності. Більше інфо - пізніше", - написала ОПОРА, пізніше повідомивши:

"У засіданні ОВК №69 оголошена чергова" технічна "перерва до понеділка, 09.00. Сьогодні стало відомо, що ЦВК скасувала перерахунок голосів на 133 дільницях ДВК округу".

Як відомо, станом на вечір 23 липня ОВК № 69 відхилила заяви кандидатів в нардепи Віктора Балоги і Едгара Токаря про повторний підрахунок голосів, а 24 липня прийняла рішення провести повторний підрахунок. 27 липня його почали, а до вечора скасували. Перерахували бюлетені з чотирьох виборчих дільниць.

За підсумками підрахунку 100% протоколів у окрузі № 69 в Закарпатській області, нардеп Віктор Балога переміг кандидата від Слуги народу Едгара Токаря з відривом у 798 голосів.

Депутати Верховної Ради кількох скликань брати Віктор, Іван і Павло Балоги і їхній двоюрідний брат Василь Петьовка знову висунули свої кандидатури в одномандатних округах у Закарпатській області. Проте виграли вибори лише двоє з них, шанси на обрання решти невисокі.

До вечора понеділка, 22 липня, Центральна виборча комісія опрацювала всі протоколи округів №69 та №72, де балотувалися Віктор Балога і Василь Петьовка. Вони здобули перемогу, отримавши 35,81% та 34,29% голосів виборців відповідно. У найближчого суперники Балоги-старшого Едгара Токара зі "Слуги народу" - 34,47%. Петьовка випередив свого конкурента з пропрезидентської партії більш ніж на 10%: Вадим Носа заручився підтримкою 23,18% виборців.