ЦВК розблокувала вибори в 34 тергромадах

08 листопада 20:07

Суд призупинив рішення місцевих рад про добровільне об'єднання територіальних рад.

 

ЦВК прийняла до відома рішення Окружного адмінсуду Києва про призупинення дії рішень місцевих рад щодо добровільного об'єднання територіальних рад. Разом з тим комісія прийняла рішення про неможливість втручання у виборчий процес в громадах, який вже розпочався з 3 листопада, і не зупиняє виборчого процесу. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

"Реформа не може бути нескінченною. Є питання по адміністративно-територіальному устрою, які необхідно швидко вирішувати. Наша мета - місцеві вибори в жовтні 2020 повинні пройти на новій територіальній основі та на умовах покриття всієї території України об'єднаними тергромадами", - наголосив Зубко.

Раніше повідомлялося, що в Україні планують закінчити об'єднання територіальних громад до 2020 року. На сьогодні в Україні створено 838 об'єднаних територіальних громад. До 2020 року планується створити 1450 ОТГ. Найближчі вибори в ОТГ пвідбудуться 23 грудня 2018 року. Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК у жовтні. Початок виборчого процесу оголошено 3 листопада. Протягом трьох попередніх років, з жовтня 2015 року до квітня 2018 року в Україні були призначені перші місцеві вибори в 707 ОТГ.