ЦВК повідомила, скільки кандидатів продовжить боротьбу за пост президента України

08 березня 03:35

Ще три кандидати офіційно зняли свої кандидатури з виборів.

 

Четвер, 7 березня, був останнім днем, коли кандидати в президенти могли зняти свої кандидатури з виборів. І це сталося: ближче до середини дня подав заяву про зняття своєї кандидатури з виборів Дмитро Гнап. 7 березня також зняли свої кандидатури Євген Мураєв та Дмитро Добродомов.

Комісія офіційно підтвердила скасування реєстрації кандидатів Гнапа, Добродомова і Мураєва. Відповідне рішення було прийнято під час засідання комісії 8 березня 2019 року.

Як відомо, 7 березня було останнім днем, коли кандидати в президенти могли знятися з виборів президента України. ЦВК могла прийняти рішення про зняття кандидатів до кінця 8 березня, проте вирішено було це зробити на самому початку доби.

Раніше повідомлялося, що з виборів знялися два кандидати - Андрій Садовий та Сергій Кривоніс.

ЦВК затвердила форму текст виборчого бюлетеня з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 для голосування в день виборів і форму виборчого бюлетеня повторного голосування.

Отже, після скасування реєстрації 5 кандидатів на пост Президента України бюлетень для голосування в день виборів міститиме прізвище 39 кандидатів на президентський пост і відомості про них, повідомляється на сайті ЦВК.

Раніше повідомлялося, що ЦВК витратить 166 мільйонів на виборчі бюлетені, при цьому кількість виборців, відповідно до реєстру, складає 30 мільйонів, таким чином планується надрукувати по два бюлетені на людину.

У МВС нагадали, що кожен член кожної виборчої комісії у разі видачі бюлетеня іншій людині ризикує отримати від 3 до 5 років позбавлення волі.

У державний реєстр виборців внесено майже 30 мільйонів українських громадян. 40 тисяч громадян змінили своє місце для голосування.

За словами кандидата в президенти Анатолія Гриценка, результати виборів в Україні свідомо спотворені, оскільки не у всіх кандидатів є рівні можливості для агітації.

Детальніше про виклики нової виборчої кампанії і роботу поліції читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Арсен Аваков: "Я президенту в очі сказав: я не проти вас, але буду виступати проти фальсифікацій на виборах"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".