ЦВК оголосила про час проведення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах

13 лютого 04:50

Комісія внесла відповідні зміни у свою постанову.

 

Чергові місцеві вибори співпадуть з наступними виборами в об'єднаних територіальних громадах - тих, які будуть проводити їх вперше.

Наступні перші вибори в об'єднаних територіальних громадах відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами. Таке рішення прийняла Центральна виборча комісія.

"Комісія внесла зміни до своєї постанови від 29 листопада 2018 року № 234 "Про Порядок призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів". Зокрема, змінами передбачено, що у рік проведення чергових місцевих виборів перші місцеві вибори призначаються на дату чергових місцевих виборів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні у середу ухвалив рішення визнати спроможними 38 об'єднаних територіальних громад. Незважаючи на те, що в цих громадах вибори депутатів сільських, селищних і міських рад ОТО відбулися ще в 2019 році, уряд не ухвалював рішення про їх спроможність, що поставило під загрозу формування бюджетів і відносини з органами влади.

Також Центральна виборча комісія зареєструвала чотирьох нових кандидатів у народні депутати на довиборах у Верховну раду у 179 виборчому окрузі (Харківська область). Про це йдеться в повідомленні ЦВК у Facebook.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК 12 лютого.

"Розглянувши заяви політичних партій разом з іншими документами щодо реєстрації кандидатів у народні депутати України в ОВО № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року і встановивши їх відповідність вимогам законодавства, Комісія зареєструвала ще чотирьох кандидатів у народні депутати України", - йдеться в повідомленні ЦВК.

Зокрема, в якості кандидатів були зареєстровані Ірина Бондар (політична партія "Нові рубежі"), Валентина Захарова ("Блок опозиційних сил"), Ольга Коваленко ("Жінки за майбутнє") та Ігор Найда ("Українці разом").

На даний момент ЦВК зареєструвала 14 кандидатів у народні депутати в 179 виборчому окрузі.