ЦВК незаконно обмежила кандидатам в президенти доступ до реєстру виборців — Гриценко

28 сiчня 16:59

Анатолій Гриценко повідомив про намір подати судовий позив.

 

Центральна виборча комісія за запитом СБУ обмежила можливість перевірки Державного реєстру виборців для кандидатів у президенти не інакше як з офісу ЦВК. Про це повідомив кандидат у президенти, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"Закон надає мені як кандидату право перевірити Державний реєстр виборців. Щоб виявити і вилучити з нього "мертвих і ненароджених", щоб запобігти можливим фальшуванням з боку влади, яка цей реєстр веде. ЦВК видала мені реєстр і код/доступ до нього. Але попередила: на цих виборах, на відміну від попередніх, я уже не зможу працювати з реєстром де і коли мені зручно - лише в будівлі ЦВК, в їхньому спеціальному приміщенні, за їхнім спеціальним комп'ютером, лише в робочі дні й лише в робочі години 09:00-18:00. Я не зможу залучати до перевірки реєстру більше нікого, навіть зареєстрованих тією ж ЦВК моїх довірених осіб", - написав Гриценко у своєму Facebook.

Він зазначив, що з такими обмеженнями щоб навіть частково перевірити реєстр, йому треба припинити свою президентську кампанію.

"При кількості виборців у 30+ мільйонів, щоб перевірити реєстр з виставленими ЦВК обмеженнями - одній людині треба 6000+ років! Стільки не живуть", - зазначив політик.

"А от наш судовий позов до ЦВК - буде не риторичним! Бо такі ігрища небезпечні для країни і в демократичній державі - неприпустимі!", - додав Гриценко.

Раніше заступник начальника Центрального виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук повідомив, що до списків виборців з часу минулих виборів, а саме виборів до місцевих рад 2015 року, не вносились корективи, зокрема з реєстру не були вилучені близько 4% "мертвих душ".