Члени Радбезу ООН не підтримали резолюцію РФ щодо миротворців у Донбасі - Єльченко

09 вересня 15:24

На користь цієї ідеї висловилася тільки сама Росія, зазначив постпред України при ООН.

 

Проект резолюції Російської Федерації з миротворчої місії ООН в Донбасі не знайшов підтримки серед членів Ради Безпеки ООН.

Як розповів в інтерв'ю "Укрінформу" постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, на користь цієї ідеї не висловився ніхто, крім самої Росії.

"На сьогоднішній день практично жоден з членів Ради Безпеки, крім самої Росії, не висловився на користь їхніх ідей. Деякі просто промовчали. А переважна більшість сказала, що не бачить ніякого сенсу в роботі над саме таким форматом, який пропонує Москва", - зазначив Єльченко.

5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив про те, що допускає присутність миротворців ООН в Донбасі, проте вважає, що миротворчі сили повинні знаходитися виключно на лінії розмежування. Він також дав МЗС РФ доручення внести відповідну резолюцію до Ради Безпеки ООН.

У той же день постійний представник Росії в Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя повідомив про те, що РФ вже направила в керівні органи ООН проект резолюції щодо розміщення миротворчого контингенту в Донбасі.