Чеський суд заборонив видавати Україні Данилишина

09 лютого 18:37

 

Суд підтвердив, що статус політичного біженця, наданий Міністерством внутрішніх справ Чехії Данилишину 13 січня поточного року, не може бути скасований.
"Видача пана Богдана Данилишина в Україну для проведення карного слідства є неприпустимою. Підставою є положення чеського Карного кодексу: якщо конкретній особі надали притулок або міжнародний захист, то заборонено видавати її для проведення карного слідства на території іноземної держави", - сказала адвокат Данилишина Марина Махіткова.
Нагадаємо, 13 січня Чехія надала політичний притулок екс-міністру економіки України Богдану Данилишину. 14 січня Богдан Данилишин був звільнений в Чехії з-під варти у зв'язку з наданням йому статусу політичного біженця.
Екс-міністр в уряді Юлії Тимошенко Данилишин був затриманий в Празі 18 жовтня минулого року під українським посольством поліцією Чехії на підставі запиту Інтерполу. Його звинувачують в Україні за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). Представники опозиції називають справу сфабрикованою і заявляють про політичне переслідування колишнього міністра уряду Юлії Тимошенко.
За матеріалами: Радіо Свобода