Чеське видання змінило провокаційний заголовок у статті про Володимира Зеленського

24 квiтня 21:26

Українське посольство в Чехії назвало "огидним" заголовок до статті чеського видання про Зеленського.

 

Чеське видання вважає, що назвати Україну "фашистами" - це "іронія".

Редакція Český rozhlas Plus замінила заголовок матеріалу про лідера президентських виборів в Україні Володимира Зеленського, проте в самому тексті не бачить нічого образливого і неприйнятного. Про це повідомляє Посольство України в Чеській Республіці в Facebook, яке і отримало лист на своє звернення у редакцію за роз'ясненнями з приводу цього матеріалу.

"Що стосується назви, то я вважаю його невдалим, і тому ми змінили його. Автор коментаря сподівався на те, що всі слухачі та читачі зрозуміють іронію, і перш за все, що вони будуть уважно читати весь текст, щоб зрозуміти контекст", - йдеться в листі шеф-редактора, повідомляє Корреспондент.net.

Таким чином, заголовок матеріалу "Єврей на чолі українських фашистів" змінено на "Єврей очолив Україну".

У той же час, зміст коментаря Яна Фінгерланда про результати президентських виборів в Україні у програмі "Думки і аргументи" керівництво редакції вважає "фактично правильним" і нічого поганого в ньому не вбачає, як не вбачає причин для видалення тексту з сайту і аудіоархіва.

Раніше повідомлялося, що Україна вимагає вибачень від чеського видання через Зеленського. Мова йде про публікації під назвою "Єврей на чолі українських фашистів" авторства браузера Яна Фінгерланда.

До речі, мати Володимира Зеленського дійсно є єврейкою, а сам політик народився в Кривому Розі в родині науковців, тому не коментує своє походження.

Читайте також: Україна вимагає вибачень від чеського видання за статтю про Зеленського

Нагадаємо, 21 березня відбувся другий тур виборів президента України, в якому брали участь Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Згідно з результатами обробки 100% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,22 % голосів, а за чинного главу держави Петра Порошенка проголосував 24,45% виборців.

Міжнародна неурядова організація CANADEM заявила про те, що вибори були демократичними, пройшли у відповідності з міжнародними стандартами і відобразили волю українського народу.

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами(ENEMO) також зазначила, що другий тур в основному відповідав міжнародним стандартам. Однак у ENEMO звернули увагу на недоліки в законодавстві, якими зловживають кандидати, проводячи передвиборну агітацію сумнівними засобами, використовуючи брудні технології.

У той же час в ОБСЄ побачили зловживання адміністративним ресурсом у другому турі виборів президента України та відзначили той факт, що приватні телеканали незбалансовано і упереджено висвітлювали інформацію про діяльність кандидатів.

Детальніше про президентської кампанії читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".