Червоний хрест якщо і допоможе Тимошенко, то лише таємно

19 листопада 12:30

Міжнародний комітет Червоного хреста не коментує звернення партії «Батьківщина» з проханням втрутитися в ситуацію зі здоров’ям Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших українських політиків, які нині перебувають за ґратами.

 

«Ми не оприлюднюємо коментарів із приводу конкретних справ. Як правило, і згідно з нашими внутрішніми процедурами, які стосуються всього світу, ми займаємося подібними справами на суто конфіденційних засадах із родинами ув’язнених і владою, якої це стосується», – сказав «Радіо Свобода» у п’ятницю, 18 листопада, представник прес-служби Червоного хреста в Женеві Василь Фадєєв.

При цьому він повідомив, що наразі Червоний хрест не контактував із родинами Ю.Тимошенко і Ю.Луценка, але відмовився відповідати на запитання, чи організація має такі наміри.

Українські опозиціонери звернулися з відкритим листом до міжнародних гуманітарних організацій із закликом допомогти провести діагностику та лікування Юлії Тимошенко та інших «політичних в’язнів». В оточенні колишнього прем’єр-міністра повідомляють, що вона вже 15-й день не в змозі самостійно пересуватися.