Червоний Хрест направив у Донбас п'ять вантажівок гумдопомоги

18 лютого 10:12

Для мешканців Донецької та Луганської областей направлено продуктові набори.

 

Міжнародний комітет Червоного Хреста направив до тимчасово окупованої території України п'ять вантажівок з гуманітарною допомогою. Про це повідомив пресцентр Державної прикордонної служби України у вівторок, 18 лютого.

"Через КПВВ "Новотроїцьке" до тимчасово окупованої території України прослідували п'ять вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Зазначається, що для мешканців Донецької та Луганської областей направлено продуктові набори загальною вагою 100 тонн.

Раніше повідомлялося, що управління Верховного комісара Організаціїї Об'єднаних Націй у справах біженців направило в окупований Донбас понад 157 тонн гуманітарної допомоги. Зазначається, що у гуманітарному вантажі - медичні препарати, гігієнічні набори та будівельні матеріали.

Пізніше Червоний Хрест та ООН знову направили в Донбас майже 255 тонн гуманітарної допомоги. Так, 12 вантажівок Червоного Хреста та вісім вантажних автомобілів ООН в'їхали на тимчасово окуповану територію через КПВВ "Новотроїцьке". Вантажівки перевозили для жителів Донецької області продовольчі та гігієнічні набори, канцелярське приладдя, друкарські та будівельні матеріали, лікарські препарати, товари медичного призначення, електричний конвектор та зимовий набір для домогосподарств.