"Це тільки перший варіант": Стефанчук не гарантує затвердження держбюджету-2020 в першому читанні

20 вересня 10:32

Фракцію не влаштовують деякі моменти.

 

Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що остаточне рішення про голосування за проект державного бюджету на 2020 рік буде прийнято за результатами його подання в сесійній залі парламенту в п'ятницю.

"Давайте подивимося. Це питання стоїть як презентація бюджету. За результатами того, як він буде представлений, буде прийнято рішення", - сказав Стефанчук на питання журналіста, чи планується в п'ятницю голосування Ради за проект держбюджету в першому читанні.

Він зазначив, що внесений в Раду проект – "це тільки перший варіант", який Кабінет міністрів зміг сформувати за 15 діб, і заявив, що до нього вже є питання. Зокрема, ініціативу підвищити розмір мінімальної заробітної плати на 550 грн Стефанчук прокоментував так: "Це те, що абсолютно не влаштовує, наприклад, нас і це те, що не відповідають дійсності".

Перший віце-спікер розповів, що розгляд проекту держбюджету на 2020 рік – не єдине питання, яке стоїть на порядку поточного дня парламенту.

"Кабінет міністрів формує бюджет на існуючій сьогодні базі. Тому сьогодні наше завдання максимально запропонувати і дати їм можливість використовувати нові економічні механізми, які дали б можливість, у тому числі, відкоригувати бюджетну базу. Ми поки діємо в рамках чинного законодавства, по-іншому воно бути не може. Саме тому ми налаштовані сьогодні прийняти низку важливих економічних законів, які в тому числі дадуть можливість уряду певним чином трансформувати бюджетну основу", - розповів Стефанчук.

Нагадаємо, сьогодні в парламенті міністр фінансів Оксана Маркарова представить проект закону "Про державний бюджет України на 2020 рік". Детальніше про те, що заклали проект бюджету на 2020 рік читайте у статті DT.UA.