БЮТівці мають намір вимагати від ГПУ порушити справу проти судді Кірєєва

15 липня 12:55

Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" звернуться до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу щодо судді Печерського районного суду Родіона Кірєєва за порушення законодавства при розгляді газової "справи"

 

Про це заявив депутат від фракції БЮТ-Батьківщина Юрій Одарченко біля будівлі Печерського райсуду у п'ятницю, 15 липня.

"Ми змушені зробити сьогодні такий крок, і звернутися до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти судді Кірєєва", - заявив він журналістам.

Як повідомлялося, на засіданні суду у п'ятницю головуючий суддя Р.Кірєєв постановив вилучити із зали депутата Ю.Одарченка у зв'язку з тим, що той порушував порядок.

Ю.Одарченко висловив своє обурення з приводу того, що судове засідання триває без підсудної Юлії Тимошенко, яку суд вилучив із зали засідань раніше.

У п'ятницю суддя також вимагав покинути залу засідання від депутата Гарегіна Арутюнова через висловлювання з місця.

Як повідомлялося, Печерський районний суд розглядає справу про перевищення службових повноважень Ю.Тимошенко при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень).

За інформацією Генпрокуратури, Ю.Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ у 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.