Бродського звільнено, але ненадовго

15 лютого 15:12

Кабінет міністрів України вчора, в понеділок 14 лютого, на малому засіданні прийняв рішення про введення інституту урядових уповноважених.

 

За даними DT.UA, цей статус отримають два чиновники: колишній заступник міністра економіки Валерій Мунтіян (він тепер буде займатися питаннями зовнішньоекономічної діяльності), а також екс-глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський, який буде займатися питаннями дерегуляції.

Зокрема, в ухвален
ій вчора постанові Кабінету міністрів сказано, що положення про діяльність урядових уповноважених має бути розроблено протягом місяця. Здійснювати свою діяльність урядові уповноважені будуть на базі департаментів Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Рішення про введення інституту урядових уповноваж
ених було прийнято всупереч думці міністра юстиції Олександра Лавриновича, який виступав проти цього. Зокрема, в ексклюзивному інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" він сказав з цього приводу: "- Є міністерство, є міністр, який несе відповідальність за виконання функцій у своєму міністерстві. У нього є структура у вигляді департаментів та управлінь. Що заважає ефективно її використовувати? Якщо призначити сьогодні урядового уповноваженого..., то що буде робити уряд?".

Проте на вчорашньому засіданні Лавринович був відсутній у зв'язку з тим, що перебував у відрядженні за кордоном (хоча і делегований
ним заступник міністра виступив проти введення інституту уповноважених).

Окрім того, проти такого рішення висловився і міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Тим не менше, рішення було прийнято більшістю голосів.

Президентський указ про звільнення Бродського був виданий в рамках виконання указу про адміністративну реформу від 9 грудня 2010 року, згідно з яким до 20 лютого має бути скасовано
низку відомств, серед яких і Держкомпідприємництва.