Болтон повідомив про зустріч Трампа і Зеленського у Варшаві

27 серпня 15:29

У Варшаві 1 вересня відбудуться заходи з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни.

 

Президент США Дональд Трамп запланував зустріч з українським колегою Володимиром Зеленським у Варшаві. Про це у вівторок, 27 серпня, повідомив радник американського президента з національної безпеки Джон Болтон під час візиту до Києва, передає "Європейська правда".

"Ми розраховуємо, що у президентів буде можливість поговорити у Варшаві в рамках заходів з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни", - заявив він.

Радник президента США підкреслив, що, незважаючи на відсутність офіційного анонсу з цього приводу, зустріч повинна відбутися.

"Я оптимістичний щодо зустрічі у Варшаві. У лідерів вже були дві дуже теплі бесіди з Зеленським, і у них знову буде шанс поговорити, хоча не знаю, наскільки довгою буде зустріч, враховуючи зайнятість у церемоніях", - сказав Болтон.

Як повідомлялося, Болтон перебуватиме з візитом в Україні 27-29 серпня. Він сподівається провести продуктивні зустрічі з українськими чиновниками в Києві.

Раніше повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор розповів, що під час першої зустрічі президента Зеленського з Трампом вони обміняються вітаннями та кількома думками, але не будуть проводити повноцінних переговорів.

"У наступні тижні буде можливість для цього у Варшаві і Нью-Йорку: тоді обидва президента будуть знаходитися в одному місті... у Варшаві чи в Нью-Йорку буде коротка зустріч. Це буде можливість для президентів сказати "Hello!" одне одному, особисто обмінятися привітаннями. Можливо – поділитися однією-двома ідеями. А справжня, повноцінна зустріч відбудеться після того. Я сподіваюся, що вона буде через місяць чи два у Вашингтоні. Ось саме тут буде реальне, змістовне спілкування президентів", - сказав Тейлор.

Читайте також: Волкер не зміг підтвердити зустріч Зеленського та Трампа у вересні

Як відомо, Трамп заявив, що чекає на візит Зеленського до Білого дому. В українському МЗС повідомили, що план візиту знаходиться на стадії майже повного завершення узгодження.