Богдан слідом за Зеленським прокоментував свою заяву про відставку

04 серпня 00:26

Міфічна "відставка" найближчого соратника Зеленського наробила багато шуму

 

Заява глави Офісу президента Андрія Богдана, що потрапила в ЗМІ, наробила багато галасу в суспільстві. І хоча дуже багато хто знав про те, що в команді президента існують власні правила, які передбачають, у першу чергу, дисциплінованість, чим, в значній мірі, пояснюється наявність заяв про звільнення з досить загадковою формулюванням, папірець з підписом Богдана викликав безліч версій, які обростали неіснуючими подробицями і домислами.

Всім хотілося дізнатися, чи йде Богдан насправді, куди, чому і що це може означати.

Однак виявилося, що ніхто нікуди не йде, а заяви написані кожним із соратників Зеленського - існують саме як дисциплінуючий фактор, про що і повідомив президент, коли ЗМІ обурилися "фейком", який їм підсунули.

Перебуваючи в Одесі, Зеленський сказав:

"Ми не тримаємося за владу. Ми - всі ключові люди, які зі мною прийшли, - домовилися з самого початку, що напишемо заяви на звільнення. Якщо суспільство чи президент буде відчувати, що та чи інша людина не може впоратися з поставленими Україною завданнями, то в будь-який момент ця людина, не тримаючись за крісло, піде у відставку".

Такий підхід (написання заяви про звільнення при прийомі на роботу), дійсно, існує, але складно сказати, чи мотивує він до звершень. Втім, кожна команда розробляє свої важелі впливу, навіть якщо вони здаються суспільству дивними.

Прокоментував свою "відставку" і сам Андрій Богдан. Зокрема, на своїй сторінці в Facebook він написав:

"Ми всі написали заяви про звільнення! За крісло не тримаємося!"

Раніше, у коментарі Радіо Свобода, Богдан більш розгорнуто пояснив наявність такої заяви, підтвердивши його існування:

"Це мій крок по відношенню до мого керівництва, до президента України, до суспільства, а не до журналістів. Класичні журналісти звикли самих себе сприймати як суспільство. Але, як довела наша виборча кампанія, ми спілкуємося з суспільством без посередників, без журналістів", – сказав глава Офісу президента, підкресливши, що в журналістах вони нпотреби не мають.

Цими словами керівник ОП значно звузив свою аудиторію, бо поки ще далеко не все суспільство, з яким необхідно спілкуватися влади, знаходиться в соціальних мережах - дуже багато людей черпають інформацію із ЗМІ, які створюють саме "класичні журналісти". І якщо вона, практично з подачі владних структур, буде потрапляти до людей спотвореною, не поясненою або такою, що не має відношення до дійсності, то результат може виявитися непередбачуваним і згубним.

Як писало DT.UA, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер наполегливо рекомендував президенту України не призначати на посаду людини, близької до олігарха Ігоря Коломойського. Однак Зеленський до поради не прислухався.

Раніше повідомлялося, що Андрій Богдан написав заяву на звільнення. Низка ЗМІ опублікували заяву Богдана, в якій він просить звільнити його "за власним бажанням з моменту бажання".