Близьке оточення Богдана: список радників і помічників голови АП

24 червня 11:10

Частина з них балотується до ВР від "Слуги народу".

 

Найближче оточення глави Адміністрації президента України – важливі люди, оскільки по-своєму впливають на прийняття рішень АП і президентом. Люди, які зараз знаходяться поруч із Андрієм Богданом, ймовірно, залишаться в його близькому оточенні і після переформатування адміністрації в Офіс президента. Актуальний список радників і помічників глави держави і керівника його офісу опублікували "Українські новини".

Штатні радники голови Адміністрації Президента Андрія Богдана:

Півторак Володимир Вікторович, 58 років – юрист.

Колишній суддя, народний депутат 2-го скликання (1996-1998 роки). При Кучмі був консультантом президента України, потім – працював у Головному государствено-правовому управлінні АП. Вже при Ющенку був 1-м заступником керівника Головної державно-правової служби Секретаріату Президента. При Януковичі - заступник голови Державної судової адміністрації України.

Заступник директора адвокатського об'єднання "Нечаєв і партнери". Подавав документи на конкурс до Верховного Суду, але до конкурсу допущений не було. Був кандидатом на місце в Конституційному суді України.

Страхова Вікторія Костянтинівна, 37 років – банкір.

Здобула освіту в Лондоні (Великобританія), була співробітницею Національної ради реформ. Стала корпоративним секретарем в Приватбанку відразу після його націоналізації. За її словами, "виконувала обов'язки не тільки секретаря, але і юриста, перекладача, менеджера з піару, особистого асистента, і ще ряд інших при необхідності". Пішла з Приватбанку публічно висловивши позицію про те, що відбувається у фінансовій установі. На виборах-2019 – активний член Зе-команди.

Позаштатні радники голови АП:

Качура Олександр Анатолійович, 28 років - адвокат, підприємець, засновник адвокатської компанії Kachura Lawyers.

Є членом громадської ради при Міністерстві юстиції України. Також адвокат входить у експертну раду Верховної Ради з питань внесення змін в Кримінально-процесуальний кодекс України. Основна мета − напрацювання змін, що дозволяють захистити бізнес від незаконних дій правоохоронних органів на стадії ведення досудового розслідування.

Після старту президентської компанії Володимира Зеленського стало відомо, що Олександр Качура є адвокатом політичної партії "Слуга народу" і компанії "Квартал 95". Так, в кінці березня 2019 року адвокатське бюро Kachura Lawyers виграло справу про заборону серіалу "Свати" в інтересах Студії "Квартал 95". Також відомо, що адреса реєстрації партії "Слуга народу" збігається з адресою адвокатського бюро Kachura Lawyers.

Зараз є кандидатом у народні депутати - №50 виборчого списку "Слуги народу".

Москаленко Сергій Валерійович. Людина з таким же прізвищем, ім'ям та по батькові - суддя Вищого адміністративного суду України.

Зараз є кандидатом у народні депутати - №155 виборчого списку "Слуги народу".

Помощник главы АП:

Апаршин Іван Михайлович, 63 роки - військовий, полковник запасу, відповідальний за питання безпеки і оборони в команді Президента України Володимира Зеленського.

Командир взводу, роти, батальйону, начальник штабу полку, на штабних посадах у Генеральному штабі Збройних сил України. Потім - директор Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України; головний інспектор Міністерства оборони України; начальник Управління політики у сфері оборони і безпеки Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У 2014 році був кандидатом в депутати під №9 "Громадянської платформи" Анатолія Гриценка.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера - спецпредставник Держдепартаменту США наполегливо рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського