Бійка під офісом Зеленського: поліція затримала двох учасників

09 квiтня 18:49

Біля штабу канндидата в президенти зібралися його прибічники і противники.

 

На мітингу біля офісу кандидат у президенти Володимира Зеленського сталася бійка. Вона почалася після того, як молодик у спортивному костюмі вирвав у одного з опонентів політика плакат з вимогою повного обстеження Зеленського на предмет вживання наркотиків. Поліцейські розвели конфліктуючі сторони і вивели найбільш активних учасників конфлікту з натовпу, повідомляє "Громадське".

У прес-службі столичної поліції повідомили виданню, що правоохоронці доставили "найбільш активних учасників бійки до відділку. У поліції стверджують, що дізналися про масовий захід із соцмереж, і співробітників відправили під офіс Зеленського для забезпечення громадського порядку.

Зазначимо, що у другій половині дня у вівторок, 9 квітня, під офісом кандидата в президенти зібралися дві групи людей. Перші, переважно пенсіонери, заявили, що прийшли до Зеленського як до "майбутнього президента", щоб "поскаржитися на корупцію".

Ініціатором другої акції став блогер Мирослав Олешко, котрий активно підтримує президента Петра Порошенка. Він і його однодумці прийшли до офісу Зеленського, щоб розпитати його про наміри, а також спробувати переконати опонентів.

Блогер також публічно заявив, що учасники першої акції раніше були помічені в акціях під Національним банком, які збирав Вадим Рабинович, а також в інших проплачених заходах.

Разом з Олешком на акцію прийшли блогери Денис Андрус і Андрій Карпов (Полтава). За словами народного депутата Сергія Лещенка, який зараз підтримує Зеленського, там також був політтехнолог Олександр Палій.

Періодично між двома групами людей виникали словесні перепалки, але крім інциденту з плакатом до силового протистояння не доходило.

У районі проведення акцій також були помічені молодики спортивної зовнішності, яких прийняли за "тітушок".

Нагадаємо, 7 квітня ЦВК оголосила офіційні результати першого туру виборів президента України, щовідбувся 31 березня. За шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців (понад 5,7 млн чоловік), а за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% (більше 3 млн громадян).

Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь майже 19 мільйонів українців. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Другий тур виборів голови держави призначено на 21 квітня. Докладніше про ставлення західних партнерів до виборів та кандидатів у президенти читайте в статті Тетяни Силіної "Аналіз кандидатів - версія Заходу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".