Бійці полку "Азов" відповіли американським конгресменам на їх заяву

22 жовтня 01:09

"Азов" вважає, що, прирівнюючи його до терористів, конгресмени прирівняли до терористів всі інші українські підрозділи, які захищали Україну на фронті

 

Полк "Азов" після опублікованого в ЗМІ повідомлення про звернення 40 американських конгресменів про визнання полку терористичною організацією опублікував на своєму офіційному сайті заяву у відповідь. Керівництво полку вважає звернення інформаційною атакою на Україну, посяганням на її суверенітет і безпеку.

Зокрема, у заяві йдеться:

"Полк "Азов" є одним з найвідоміших і найбільш боєздатних українських підрозділів. Своєю бойовою славою він заслужив повагу мільйонів українців, зокрема і тих, хто проживає за межами країни. Саме "Азов" 2014-го звільнив Маріуполь, у 2015-му здійснив успішний Павлопіль-Широкинський наступ. Від початку цього року до вересня місяця бійці "Азову" несли службу на передовій ООС в районі Світлодарської дуги, де блискуче виконали не одну бойову операцію та завдали ворогу незліченну кількість непоправних втрат. Своєю звитягою наш полк неодноразово доводив вірність Україні та Українському народові, і демонстрував свою готовність йти у бій за Батьківщину з метою повного знищення російського окупанта на нашій землі", - говориться в повідомленні.

При цьому в заяві "Азова" уточнюється, що полк "Азов" є офіційною структурою Національної гвардії, підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України та Генеральному штабові.

"М вважаємо, що прирівнюючи "Азов" до терористів, 40 членів Палати Представників США прирівняли до терористів усі інші українські підрозділи, які захищали Україну на фронті. Причину ж, яка нібито стала поштовхом до появи подібних звернень у США, вважаємо цілковитою нісенітницею, адже жодних доказів причетності підрозділу "Азов" до терористичних актів у Новій Зеландії ніколи не існували у природі, і є банальною брехнею та наклепом. Нагадаємо, що подібні заяви вже мали місце бути у Сполучених Штатах Америки у 2015-16 роках. Тоді спроби очорнити "Азов" нагадували витвір проросійської пропаганди, та увінчатися успіхом їм так і не судилося.

"Азов", у свою чергу, сьогодні продовжує відновлювати боєздатність після проведення останніх восьми місяців на "нулі" та готується до виконання нових бойових завдань", - завершується заява.

Нагадаємо, конгресмени США підписали звернення до Державного секретаря Сполучених Штатів Майклу Помпео з вимогою внести полк "Азов" і дві праворадикальні організації зі Швеції та Великої Британії до списку іноземних терористичних організацій, говориться в листі від чиновника штату Нью-Йорк Макса Роуза, який є ініціатором звернення.

Звернення підписали конгресмени з різних штатів, всі вони належать до Демократичної партії.

Конгресмени вважають, що між бійцями "Азову" і терористом, який влаштував стрілянину в місті Крайстчерч в Новій Зеландії в березні 2019 роки "є зв'язок".

В список іноземних терористичних організацій, куди вимагають включити полк "Азов", входять Аль-Каїда, ІДІЛ, Хамас, Хезболла, Боко Харам та інші.