Більшість українців впевнена, що Янукович вже не зможе контролювати наступний парламент

20 грудня 11:52

Відносна більшість українців (39%) очікують в результаті наступних парламентських виборів формування у Верховній Раді опозиційної до президента більшості. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

 

В той же час, лише 31% опитаних очікують формування в парламенті більшості, яка швидше співпрацюватиме з президентом. 30% – не змогли відповісти.

Формування пропрезидентської більшості очікують близько 40% мешканців Сходу та Донбасу, опозиційної – близько половини мешканців Заходу, Півночі і Центру країни.

Понад 70% прихильників Партії регіонів і лише половина комуністів очікують, що більшість у новому парламенті буде швидше співпрацювати з президентом В.Януковичем.

Водночас понад 80% прихильників «Свободи», понад 70% – «Батьківщини», 60% - «Фронту змін» та майже половина прихильників УДАРу очікують, що більшість у новому парламенті буде швидше опозиційною до президента.

Опитування провела Соціологічна група «Рейтинг» 3 – 15 грудня 2011 року серед 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%.