Більше половини депутатів прогуляли засідання Ради у лютому — КВУ

25 лютого 19:31

Показники відвідуваності Ради депутатами в лютому впали.

 

У лютому показники відвідин Ради депутатами впали. Всі засідання парламенту відвідали 178 народних депутатів. Таку інформацію за даними зведеної електронної реєстрації народних депутатів оприлюднив Комітет виборців України у Facebook.

За даними КВУ, лише протягом лютого відбулося 13 пленарних засідань ВР. При цьому всі засідання Ради за місяць відвідали всього 178 народних депутатів, тобто, менше половини. Для порівняння: у грудні 2019 року всі засідання Ради відвідали 240 народних депутатів, у листопаді - 299 депутатів.

За інформацією Комітету виборців, серед фракцій Верховної Ради високі показники відвідування у депутатів "Слуги народу", "Голосу" і "Європейської солідарності".

"Так, в середньому на засіданнях Ради були присутні 75% депутатів СН, 67% депутатів "Голосу" і 62% - "ЄС". Нижче результати у "Опозиційної платформи - За життя" - 57% і ВО "Батьківщина" - 55%", - зазначають у КВУ.

При цьому в КВУ відзначають, що ці цифри значно нижче, ніж місяцем раніше, в січні 2020. Тоді в середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 80% депутатів "Європейської солідарності", 79% - "Слуги народу", 72% - ВО "Батьківщина", 71% - "Голосу", 67% - ОПЗЖ.

"На початку лютого парламент перейшов до розгляду змін у Земельний кодекс. Зокрема, до голосування в сесійній залі поправок народних депутатів. Традиційно це та процедура, яка не привертає особливої уваги парламентаріїв. Більшість поправок депутатами не враховуються, а їх розгляд скоріше формальний, ніж реальний механізм вплинути на текст законопроекту. Ймовірно, саме це і стало причиною зниження активності депутатів в лютому", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося те, що в грудні 2019 року за прогули депутатів оштрафували на три мільйони гривень. А в лютому відносно першого депутата-кнопкодава відкрили кримінальну справу.