Білорусь не допустить антиросійської декларації саміту "Східного партнерства" – Макей

15 листопада 13:45

На думку глави МЗС Білорусі, необхідно йти від "конфронтаційної риторики".

 

Білоруська сторона не допустить того, щоб підсумкова заява саміту "Східне партнерство" носила антиросійський характер, заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей на прес-конференції в Москві.

Під час переговорів з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим Макей запевнив, що заключна декларація саміту не буде антиросійською.

"Ми обговорювали з Сергієм Вікторовичем перспективи нашої взаємодії з Європейським союзом у контексті, в тому числі, нашої участі у "Східному партнерстві". Я однозначно запевнив свого колегу в тому, що ми не маємо наміру допустити того, щоб заключна декларація, яка буде прийматися на цьому саміті, носила антиросійський характер", - підкреслив Макей.

На думку білоруського міністра, "це абсолютно важливо для того, щоб нарешті відходити від тієї конфронтаційної риторики, яка сьогодні існує в нашому регіоні, і приходити до розуміння необхідності більшої взаємодії, більшого руху назустріч один одному для того, щоб відновити ті рівні довіри, які, принаймні, існували раніше".

У свою чергу Лавров висловив вдячність міністру закордонних справ Білорусі за те, що Білорусь "розуміє задуми тих країн в Євросоюзі, які весь сенс свого існування бачать у русофобії та нацьковуванні сусідів Росії проти Москви".

Раніше повідомлялося про те, що саміт Європейського союзу "Східне партнерство" відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

"Східне партнерство" є програмою розвитку відносин між ЄС і Україною, Молдовою, Грузією, Азербайджаном, Білоруссю, Вірменією, яка була ініційована в 2008 році.