Bihus.Info оприлюднили докази брехні Ткаченка про півроку оренди маєтку на Трухановому острові

05 листопада 13:10

У 2015 році "плюси" зробили серію матеріалів про незаконне поселення на острові, а вже наступного року туди перебрався гендиректор телеканалу.

 

Кандидат на посаду голови Київської міської держадміністрації, народний депутат від "Слуги народу" і колишній гендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко користується незаконним маєтком на Трухановому острові в Києві щонайменше з 2016 року.

Водночас до декларацій Ткаченка цей будинок систематично не потрапляє. Сам депутат стверджує, що орендував його лише влітку цього року, тому витрати на оренду нібито з'являться у декларації лише наступного року.

Маєток знаходиться на ділянці, яку місто ще 1994 року передало в оренду під водно-спортивний комплекс ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно". Будувати житло на цій землі, яка належить до охоронної зони, заборонено, йдеться у розслідуванні Олександра Курбатова для Bihus.Info.

"Труханів острів – рекреаційна зона в столиці, де житлове будівництво заборонене… У 2015 році журналісти каналу "1+1" зробили серію матеріалів про незаконне поселення на Трухановому острові, зокрема – і про нецільове використання саме цієї бази", - наголошують журналісти.

А вже у 2016-му в соцмережах Олександра Ткаченко та його дружини Анни почали з'являтися світлини, зроблені біля цього маєтку. З 2017 року родина викладала такі фотографії регулярно, що спростовує твердження депутата про оренду будинку лише впродовж кількох місяців 2019 року.

За документами цей маєток є "адміністративною будівлею", яка перебуває у приватній власності директора інвест-групи "Інеко" і співвласника спортивного клубу "Україно" Дениса Копилова. Копилов підтвердив журналістам, що саме він надає будинок Ткаченку в оренду.

Раніше Кабмін погодив звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка і направив відповідне подання на підпис президенту Володимиру Зеленському, однак відповідний указ ще не публікували.

У відповідь Віталій Кличко заявив, що вважає таке рішення неконституційним, а звільнити його можуть тільки кияни.

Зазначимо, у Києві на посаду голови КМДА президенти зазвичай призначали обраних мерів. Винятками були тільки Іван Салій, який очолив КМДА за президентства Леоніда Кравчука в 1993 році та Олександр Попов, призначений Віктором Януковичем восени 2010 року замість Леоніда Черновецького.

Водночас давно ходять чутки, що у президента Володимира Зеленського хочуть призначити новим очільником Київської міської держадміністрації колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

Докладніше про правові колізії щодо посади мера та голови КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".