Безсмертний: Справу Беляцького у Білорусі просто сфабрикували

24 листопада 14:18

Справа білоруського правозахисника Алеся Беляцького є політичним переслідуванням і була сфабрикована на основі недостовірних фактів.

 

За його словами, «режим, який сьогодні існує в Білорусі, просто фабрикує будь-які справи, висмоктуючи з пальця підстави для того». «Ситуація з Беляцьким взагалі анекдотична. На основі абсолютно недостовірних фактів (тим більше, ніхто до сьогодні не може сказати точно, як вони були добуті, і чи міністерство юстиції Литви надавало чи не надавало всі ті матеріали) була сфабрикована ця справа. Всі прекрасно розуміють, що мова йде не про кошти, про сплату чи несплату податків, мова йде про політичне переслідування людини, яка критикувала і Лукашенка, і його режим», – зазначив Р.Безсмертний.

«Це система влади, яка спочатку засудила 40 осіб за участь у протестах 19 грудня минулого року проти фальсифікації виборів, а тепер засуджує тих, хто боровся за звільнення політичних в’язнів, породжуючи таким чином безкінечний ланцюг політичних в’язнів у державі. Беляцький – такий самий політичний в’язень, як і Санніков, чи Бондаренко, чи Статкевич, як і десятки людей, які відсиділи за ці роки за свої політичні погляди», – додав колишній посол України у Білорусі.

Як повідомлялося, сьогодні суд у Мінську визнав відомого правозахисника Алеся Беляцького винним в ухиленні від сплати податків і засудив його до 4,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.