Бенефіціар Newsone пов'язаний з російським "Промсвязьбанком" — Луценко

08 липня 16:10

Цей же ж банк займається фінансуванням та обслуговуванням державного оборонного замовлення Росії.

 

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура заявляють про зв'язок кінцевих бенефіціарів телеканалу Newsone з російським "Промсвязьбанком". Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив у своєму Facebook.

"СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній - бенефіціарних власників українського телеканалу "Ньюз Ван" та російського ПАТ "Промсвязьбанк", який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни- агресора", - написав Луценко.

Він додав, що цю інформацію як остаточну для введення санкцій проти пов‘язаного з тероризмом телеканалу передадуть Раді національної безпеки та оборони.

"Санкції зокрема передбачають анулювання ліцензій,заборону користування радіочастотним ресурсом України і припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування", - уточнив генпрокурор.

Читайте також: ГПУ відкрила провадження про замах на держзраду через телеміст NewsOne з Росією

Напередодні один з найвідоміших російських пропагандистів, ведучий телепрограми "Вести недели" на рупорі кремлівської пропаганди, телеканалі "Росія 24" Дмитро Кисельов заявив, що 12 липня спільно з медведчуківським телеканалом NewsOne буде проведено телеміст під назвою "Надо поговорить".

У понеділок Служба безпеки України ініціювала позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони через можливе проведення телемосту за участю російського пропагандистського телеканалу "Росія 24" і підконтрольного куму президента РФ Віктору Медведчуку телеканалу NewsOne, а також запропонувала запровадити санкції юридичним особам, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne.

Після громадського резонансу NewsOne заявив про скасування телемарафону з російським пропагандистським телеканалом. У той же час Генеральна прокуратура повідомила, що зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривної діяльності проти України.