BBC виплатить відшкодування Порошенку за матеріал про зустріч з Трампом

28 березня 14:17

В матеріалі йшлося, що сторона Порошенка заплатила мінімум 400 тисяч доларів, щоб продовжити зустріч з лідером США.

 

Британська телерадіомовна корпорація BBC вибачилась перед президентом України Петром Порошенком за свій матеріал й погодилася виплатити йому відшкодування. В матеріалі йшлося про те, що сторона президента заплатила гроші, щоб продовжити зустріч з лідером США Дональдом Трампом. Стверджувалося, що 400 тисяч доларів за це перерахували адвокату Майклу Коену.

"У нашій новинній програмі "News at Ten", а також у статті, оприлюдненій онлайн 23 травня 2018 року, ми неправильно стверджували, що президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату у розмірі 400 тисяч доларів особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб раніше узгоджена коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена у більш суттєві переговори", - йдеться у заяві BBC.

Вказується також, що компанія визнає це твердження хибним й згодна відшкодувати Порошенку збитки та судові витрати.

Нагадаємо, що в Адміністрації президента України назвали матеріал "відвертою брехнею". Пізніше Порошенко подав позов до високого суду Лондона про захист честі і гідності. При цьому редакція BBC відмовилася публікувати спростування на вимогу позивача.

Пізніше стало відомо, що Лондонський суд визнав однобоким матеріал BBC. З сайту британської корпорації видалили цю публікацію.