"Батьківщина" сподівається побачити Януковича у Раді замість Азарова

01 липня 11:48

Арсеній Яценюк наполягає, що на закритті сесії парламенту проводити традиційну годину запитань до уряду немає сенсу - краще послухати президента.

 

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав у п'ятницю замість години запитань до уряду послухати виступ президента України Віктора Януковича. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради.

Він нагадав, що на зустрічі лідерів фракцій і президента було домовлено, що глава держави виступить перед депутатами в день закриття чергової сесії.

"У нас на п'ятницю заплановано Годину запитань до уряду, але сенсу слухати уряд немає ніякого", - сказав Яценюк, наполягаючи на виступі президента перед депутатами.

Депутат також зазначив, що "Батьківщина" виступає за розгляд євроінтеграційних законопроектів, однак нагадав, "що уряд не вніс жодного законопроекту (євроінтеграційного - ред.)".

Як повідомлялося, Верховна Рада на останньому пленарному тижні другої сесії, яка пройде з 2 по 5 липня, планує розглянути понад 100 проектів законів і постанов, а також провести традиційну годину запитань до уряду.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк раніше пообіцяв, що депутати його фракції не будуть перешкоджати можливому виступу Віктора Януковича 5 липня у Верховній Раді.

Нагадаємо, 6 червня опозиція заблокувала роботу парламенту, вимагаючи, щоб президент особисто виступив у Раді з традиційним посланням про внутрішню і зовнішню політику (у цьому році Віктор Янукович передав депутатами текст документа у роздрукованому вигляді).

Зазначимо, що Віктор Янукович востаннє виступав з щорічним зверненням до парламенту 7 квітня 2011 року. !zn

Читайте також:

Лідер фракції ПР упевнений: Янукович прийде в Раду, якщо його будуть поважати

Янукович другий рік поспіль відмовився виступати перед депутатами, опозиція влаштувала у Раді демарш

Послання Януковича до Ради: Україні вдалося стримати негативний вплив європейської депресії