"Батьківщина" перейшла в опозицію

13 листопада 16:26

Фракція не підтримала законопроект про ринок землі.

 

Парламентська фракція "Батьківщина" переходить в опозицію до влади, заявила її лідер, народна депутатка України Юлія Тимошенко після того, як Рада прийняла в першому читанні законопроект про ринок землі. Вона звинуватила владу в "політиці знищення України".

"Наша команда заявляє про перехід партії "Батьківщина" в опозицію до політики знищення України, в опозицію до політики продовження епохи бідності", - сказала Тимошенко на брифінгу в середу в Києві.

Вона додала, що "Батьківщина" не підтримує розпродаж землі, приватизацію стратегічних об'єктів.

Напередодні президент Володимир Зеленський обіцяв, що землю в Україні зможуть купувати лише українські громадяни. Іноземці зможуть купувати земельні ділянки лише у випадку, якщо про це українці проголосують на всеукраїнському референдумі.

Зазначимо, що за даними соціологічних досліджень більше половини населення України підтримують запровадження ринку землі в країні, однак 69% проти надання дозволу іноземцям купувати землю коли-небудь. Однак згідно з планами Кабміну, у першу чергу право на купівлю землі отримають українці, а для іноземців ринок відкриють через 4 роки.

Детальніше про реформу ринку землі читайте в статті "Земельна реформа чи вибоїстий шлях в далеке минуле" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".