Баганець не виключає, що Луценка буде реабілітовано

28 грудня 08:05

Печерський районний суд міста Києва рано чи пізно реабілітує екс-главу внутрішніх справ Юрія Луценка, або поверне справу на дослідування до Генеральної прокуратури України. Таку думку висловив адвокат Олексій Баганець.

 

«Я не вірю в те, що навіть у нинішніх умовах Печерський суд винесе обвинувальний вирок за всіма статтями, які інкримінуються Ю.Луценку. Окрім того, я розумію, що мабуть не юридичні підстави утримують його під вартою, і не ті злочини, яких він не скоював, які на сьогоднішній день йому інкримінуються. Тому я все ж вірю в те, що суд винесе якщо не виправдувальний вирок, то поверне цю справу на дорозслідування до ГПУ», - зазначив адвокат.

Щоправда, за його словами, враховуючи ту ситуацію, в якій знаходиться наша держава, він допускає в думках, що Ю.Луценку буде винесено хоч якийсь, але обвинувальний вирок. Для того, щоб підтвердити законність і об
ґрунтованість утримання під вартою, притягнення до кримінальної відповідальності і щоб в очах міжнародного співтовариства і українського суспільства показати, що все було правомірно.

«Хоча я заявляю, що судової перспективи цієї кримінальної справи не бачу. Я вважаю, що провина Ю.Луценко, у тих злочинах, які йому інкримінуються, вона не доведена у матеріалах кримінальної справи. Його рано чи пізно буде реабілітовано», - резюмував Баганець.

Нагадаємо, 13 грудня 2010 року Ю.Луценкові та його водієві Леоніду Приступлюку пред'явлено остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення щодо епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценкові пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Пізніше І.Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Ющенка і про розтрату бюджетних коштів екс-міністром Ю.Луценком об'єднано в одну кримінальну справу.

Окрім того, стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна».

Усі три справи об'єднано в одне провадження.

Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі понад 970 тисяч гривень.