Азаров вважає важливим пам'ятати про політичні репресії

15 травня 08:25

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає важливим пам'ятати про політичні репресії, оскільки в Україну почали виявлятися тенденції нетерпимості

 

Про це прем'єр заявив сьогодні журналістам після церемонії покладання квітів до пам'ятного хреста на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

«Для нас дуже важливим є, щоб наші діти, онуки і наші нащадки знали нашу історію і найголовніше робили правильні висновки з цієї історії. Щоб ніколи те, що відбувалося тут на цих священних місцях, ніколи надалі не повторювалося», - сказав М. Азаров.

Він зазначив, що уряд зробить все необхідне, щоб в короткий час провести детальне вивчення тих подій,
за можливостю точно відновити документи і викласти хронологію подій. «Це трагічне місце й воно, безумовно, має стати для нас дуже важливим уроком, перш за все на майбутнє. Особливо це важливо зараз, коли ми бачимо, як проявляються такі дуже несприятливі симптоми ненависті, нетерпимості, жорстокості, які рано чи пізно призводять до створення таких режимів, які займаються знищенням своїх власних народів. Це має для нас стати дуже важливим уроком », - підкреслив глава уряду.

М. Азаров також зазначив, що ще в минулому році уряд ухвалив низку рішень щодо розвитку заповідника в Биківні.

У церемонії покладання квітів також взяли участь члени уряду і представники адміністрації президента України.

Указом президента України Віктора Ющенка від 17 травня 2006 державний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» отримав статус національного. За словами В. Ющенка
в Биківні поховано близько 100-120 тис. жертв комуністичного режиму.