Азаров сподівається, що компроміс щодо газу скоро буде досягнуто

21 грудня 20:32

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що сподівається на компромісне рішення в газових переговорах з Росією. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

 

"Вчора був проведений черговий раунд газових переговорів. Не дивлячись на всю складність переговорного процесу, впевнений, компромісні рішення будуть знайдені вже найближчим часом. Ми залишили у Москві групу експертів на чолі з міністром енергетики Юрієм Бойком і міністром юстиції Олександром Лавриновичем. Вони остаточно погоджують усі питання і формулювання нового договору", - зазначив прем’єр.

Розповідаючи про позачергове засідання Кабміну, Азаров зазначив, що після ретельного зважування ситуації він прийняв рішення провести позачергове засідання уряду для розгляду проекту бюджету на 2012 рік.

"Ми не ставитимемо фінансову і бюджетну стабільність у державі в залежність від того, коли буде угода по газу. Тільки що засідання завершилося. Уряд затвердив консервативний, дуже жорсткий, але збалансований і реалістичний проект бюджету. Це гарантія, що спираючись на власні сили, Україна розвиватиметься. Незважаючи на кризу в єврозоні і тиск зростаючих цін на газ. Це складне рішення. Але чесне і відповідальне. Жити по коштах краще, ніж жити під чужу диктовку", - підсумував Азаров.

Як повідомлялося, сьогодні президент В.Янукович заявив, що, на його думку, ціна на російський газ для України має бути не вищою $ 250. При цьому Україна вважає важливим створення саме тристороннього газового консорціуму за участю як РФ, так і ЄС.