Аваков представить у Кабміні стратегію розвитку МВС до 2020 року

11 листопада 18:00

Стратегію буде презентовано в середу, 15 листопада.

 

На засіданні Кабінету міністрів у середу, 15 листопада, буде представлено стратегію розвитку Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року, повідомляє прес-служба відомства.

Як заявив глава МВС Арсен Аваков, стратегія складається з великих блоків, робота над якими тривала близько шести місяців з активним залученням громадськості та іноземних партнерів.

"Реформа поліції ще не завершилася, вона триває. Я вважаю, що ми пройшли шлях реформування поліції на 25-30%. Патрульна поліція - це лише частина необхідних змін. Є кримінальна поліція, поліція громадської безпеки, серйозний розвиток має отримати кіберполіция та інші підрозділи НПУ. Це окремий блок. Крім нього є цивільна безпека - Служба надзвичайних ситуацій та інші", - сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ також додав, що вкрай потребує оновлення система пожежної безпеки.

Окремо Аваков підкреслив, що процес реформування потребує багато зусиль і часу. Він також зазначив, що українці почали з розумінням ставитися до реформи МВС, що підтверджує високий рівень довіри до органів внутрішніх справ, зафіксований останніми соціологічними дослідженнями.

Як повідомлялося раніше, Міністерство внутрішніх справ розробило пакет законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху. Так, МВС пропонує закріпити на законодавчому рівні фото- і відеофіксацію порушень ПДР, обмежити швидкість руху в населених пунктах з 60 до 50 км/год, у 20 разів збільшити штраф за керування автомобілем без прав і встановити дворічний термін водійського посвідчення, отриманого вперше.