Аваков подав до суду на Саакашвілі

17 грудня 23:36

Очільник МВС вибачився перед Клімкіним, на якого пролилася вода зі склянки.

 

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков подав позов до суду про захист честі та гідності у зв'язку із звинуваченнями, що прозвучали з боку голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.

"Я подав в суд на пана Саакашвілі",- заявив Аваков увечері 17 грудня в програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

При цьому Він зазначив, що за його інформацією прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк також подає позов до суду на Саакашвілі.

"Наскільки я знаю, і Яценюк збирається це зробити,- додав глава МВС.

Аваков шкодує у зв'язку з емоційним інцидентом, який стався на Національному раді реформ, і вибачився перед міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, на якого пролилася вода зі склянки, а також перед усіма українцями.

"Мені дуже шкода, що у мене зіграла емоція... Те, що це вийшло на публіку - соррі... Мені шкода, що країна побачила, що це є. Але реалії української політики ще брудніші",- сказав Аваков.

Напередодні повідомлялося, що Саакашвілі збере в Києві форум, щоб "не дати спуску" корупціонерам у владі.

15 грудня президент України Петро Порошенко прокоментував скандальний інцидент, який стався між Саакашвілі і головою МВС Арсеном Аваковим на Нацраді реформ.

Напередодні повідомлялося, що народний депутат України Сергій Лещенко написав депутатський запит очільнику адміністрації президента Борису Ложкіну з проханням надати йому копію відеозапису, а також стенограму подій, які відбувалися на засіданні Ради реформ 14 грудня.

Раніше Саакашвілі розкрив подробиці скандалу, який стався між ним і Аваковим і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком в Нацраді реформ.

Також Саакашвілі заявив про прямі погрози з боку Авакова. Перед цим Саакашвілі вимагав оприлюднити повне відео скандалу з Аваковим. 14 грудня повідомлялося, що Аваков влаштував скандал з головою Одеської ОДА Саакашвілі і хлюпнув йому водою в обличчя.