«Асоціація правників України» вважає, що покарання адвоката Тимошенко ні до чого доброго не приведе

27 липня 11:30

«Асоціація правників України» звернулась до голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Адвокатури Київської області Галини Ковбасінської з проханням відповідально поставитись до розгляду ухвали Печерського суду щодо відповідності дій адвоката Титаренка М.М. вимогам Правил адвокатської етики.

 

«Просимо членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії відповідально та уважно віднестися до розгляду відповідної ухвали Печерського суду щодо відповідності дій адвоката Титаренка М.М. вимогам Правил адвокатської етики», - ідеться у зверненні, текст якого є у розпорядженні ZN.UA.

Асоціація висловлює занепокоєння тим, що дії суду можуть стати негативним прецедентом щодо формування механізму впливу на адвоката з боку зацікавлених у цьому органів, що зведе нанівець принцип незалежності адвоката та підірве довіру до адвокатури в Україні.

«Складнощі полягали в тому, що йому було надано замало часу для ознайомлення з матеріалами справи. Справа складається з 16 томів та приблизно налічує 5000 сторінок. Термін, який надав суд для ознайомлення, був недостатній, а клопотання про можливість надання додаткового часу для ознайомлення суд відхилив. У зв’язку з цим, адвокат не мав можливості повно та всебічно ознайомитися з матеріалами справи, що в свою чергу виключило можливість надання кваліфікованої та якісної правової допомоги. На підставі вказаного підсудна відмовилась від запрошеного нею захисника», - говориться у зверненні.

З погляду АПУ дії адвоката відповідали Правилам адвокатської етики та вимогам КПКУ та Закону України «Про адвокатуру».

Нагадаємо, що кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області отримала подання суддіПечерського районного суду Києва Родіона Кірєєва про невиконання адвокатом Миколою Титаренком його обов’язків у повному обсязі із захисту екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.