Арешт Єфремова продовжили ще на два місяці

12 сiчня 21:12

Екс-голова фракції "регіоналів" у Верховній раді попереднього скликання пробуде за гратами як мінімум до середини березня.

 

Старобільський районний суд Луганської області продовжив арешт екс-голови фракції "Партії регіонів" у Верховній Радий VII скликання Олександра Єфремова ще на 60 діб.

На засіданні в п'ятницю, 12 січня, суддя задовольнив клопотання прокуратури про продовження терміну дії запобіжного заходу до 12 березня.

Як повідомлялося, Генпрокуратура завершила досудове розслідування щодо Олександра Єфремова, якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (організація та сприяння терористичної організації), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і державний суверенітет України), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ст. 341 (захоплення державної будівлі) Кримінального кодексу України. 4 січня обвинувальний акт направлено до суду.

Олександр Єфремов був затриманий 30 липня 2016 року в аеропорту Києва за підозрою у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і державний суверенітет України, захопленні державних будівель, а також сприянні створенню терористичної організації "ЛНР".

Наступного дня Єфремова взяли під варту, суд неодноразово продовжував йому запобіжний захід.

13 січня 2017 року Олександра Єфремова конвоювали до Луганської області.