Арахамія висловився проти синхронізації законодавства України та ЄС

22 сiчня 22:23

Глава президентської фракції вважає за необхідне залучати іноземних інвесторів "нашими відмінностями".

 

Голова парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що вважає за потрібне тимчасово припинити приведення українського законодавства у відповідність із законодавством ЄС, передає "Укрінформ". За словами депутата, це нібито допоможе залучити більше іноземних інвесторів.

"Багато сусідніх країни тиснуть на нас, схиляючи до так званої гармонізації законодавства. Однак я вважаю, що для України це неправильно. Якщо слабка економіка поєднується з сильною, то завжди залишатиметься слабкою, граючи за однаковими правилами", - заявив Арахамія під час виступу в Українському домі в Давосі в середу, 22 січня.

Політик висловив упевненість, що іноземні інвестори активніше вкладатимуть в Україну "заради використання наших відмінностей".

"Ці слова можуть бути непопулярними у Європарламенті або десь іще, але ми повинні зайняти якесь унікальне місце, поки не станемо сильнішими. І вже тоді можемо синхронізуватися", підсумував Арахамія.

Свою заяву Давид Арахамія зробив приблизно в той же час, коли президент Володимир Зеленський запропонував Євросоюзу прийняти Україну до складу співдружності замість Великої Британії.

У листопаді віце-прем'єр Дмитро Кулеба повідомляв, що Україна та ЄС працюють над розширенням Угоди про асоціацію шляхом включення до неї нового розділу про реформи у сфері юстиції.

Угода про асоціацію Україна-ЄС набула чинності 1 вересня 2017 року. Більша її частина діяла з 1 вересня 2014 року. З 1 січня 2016 року тимчасово застосовувалася її торгова частина, глибока і всеосяжна зона вільної торгівлі.