Арахамія вибачився за образу на адресу учасників протесту "Ні капітуляції!"

14 жовтня 05:26

Але в СБУ глава фракції "Слуга народу" все-таки вирішив дещо повідомити

 

Глава фракції "Слуга народу", депутат Давид Арахамія приніс вибачення за образу на адресу учасників протесту "Ні капітуляції!", яку він висловив в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Давид Арахамія висловився про протести в інтерв'ю "Лівому Берегу" так:

"Я впевнений, що малій частині людей оплачують участь в акціях, але реальних протестуючих набагато більше. 95% вийшли на Майдан з ідеологічних міркувань, але це не означає, що немає 5%, які отримують гроші. Може бути, росіяни платять, може - Петро Олексійович або хтось ще".

За безпідставні звинувачення його публічно розкритикував у Facebook заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

"Повідомляючи людям, які давно знають один одного в обличчя і ледь не поіменно, що, як мінімум, кожен 20-й з них - негідник, причому, негідник мізерний, здатний любити матір, сестру, доньку за гроші, - ви не залишаєте вибору, як до цього ставитися. Це глибока образа для пристойної людини. А для влади, представники якої дозволяють собі таке не те, що думати, вимовляти, але і постійно повторювати, - це..." - написав Муждабаєв.

В цей раз Арахамія пообіцяв направити відомі йому дані в СБУ, попередньо, без особливих на те підстав, припечатавши учасникам протестів (правда, 5%) ярлик "проплачені" і уточнивши, що, ймовірно, платить їм п'ятий президент Петро Порошенко. Ну, або росіяни. Але в цілому - вибачився.

"Цей пост я пишу, прочитавши відкритий лист до мене від Айдера Муждабаева. Прочитавши його, я переосмислив сказане мною в інтерв'ю "Лівому Берегу".

Я хочу прилюдно вибачитися перед усіма учасниками акції "Ні капітуляції!", які прийшли туди за покликом свого серця і душі.
У мене не було наміру їх образити, але вийшло так, що я це зробив - за це я вибачаюся.

Всю іншу інформацію, яку я маю, передам у вівторок в Управління Служби Безпеки України", - написав Арахамія.

У голови фракції "Слуга народу", схоже, є звичка спочатку висловлюватися. Так сталося і у випадку з Іриною Геращенко, коли Арахамія написав на неї скаргу за неприємний виступ у парламенті і зажадав відсторонити її від роботи в Раді на п'ять засідань, забувши, що його фракція обіцяла не переслідувати депутатів за політичні висловлювання.