Арахамія пояснив слова про подачу води в окупований Крим вирваною з контексту фразою

13 лютого 07:48

Голова фракції "Слуга народу" вважає, що його слова були неправильно витлумачені.

 

Чолі фракції "Слуга народу" Давидові Арахамії вчергове довелося уточнювати висловлені судження. На цей раз - про пуск води в окупований Крим. Вислів Арахамії викликав широкий громадський резонанс.

Арахамії тут же роз'яснили, що питної води в Криму для людей вистачає (це зробили в тому числі і кримчани), а от для промисловості і російських військових баз, її справді замало, але це не означає, що Україна повинна сприяти окупантові.

У той же час, голова фракції "Слуга народу" пояснив на своїй сторінці в Facebook, що фраза вирвана з контексту, оскільки йому задали не цілком коректне питання, на яке нібито не можна було відповісти інакше. При цьому Арахамія уточнив, що хоч і вважав би питання "обміну" води на вирішення питання з Донбасом можливим компромісом, це його особиста думка, тоді як позиція фракції незмінна: ніяких компромісів, пов'язаних з українськими територіями, а питання про відновлення подачі води в Крим ніколи не піднімалося.

Арахамія вибачився перед українцями, яких образило або зачепило його висловлювання.

"Окремо хочу принести вибачення громадянам України-переселенцям, кримчанам, яких могли образити мої слова, навіть незважаючи на те, що вони були вирвані із загального контексту і насправді були трактуванням припущень, озвучених не мною".

Виникла колізія показала, що політикам (і не тільки Арахамії як голові фракції) потрібно бути вкрай обачними і виваженими у висловлюваннях, оскільки те, що вчора було думкою звичайного громадянина, сьогодні має значення як думка законодавця або керівника та може бути витлумачене в непотрібному для держави руслі.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія допустив подачу води в анексований Крим з території материкової України в обмін на поступки Росії по Донбасу.

"Якщо це буде такий собі обмін на те, що вони відходять з усіма своїми збройними формуваннями в Ростов, а ми встановлюємо повний контроль над нашим кордоном і за це треба подати воду в Крим, я б на таке точно погодився", - сказав він в ефірі телеканалу "Прямий".

Архамия пояснив, що позиція є його особистою, і додав, що в будь-якому випадку "водою користуватимуться громадяни Україні". Хоча багато жителів окупованого півострова давно отримали російські паспорти.

"Я вважатиму це достатнім компромісом. Я б на таке погодився. Тому що в Криму так чи інакше водою користуватимуться громадяни України", - зазначив Арахамія.