Арахамія пообіцяв, що Стефанчук поверне отриману компенсацію за житло

21 листопада 14:33

Голова фракції "Слуги" вважає, що депутата утискають.

 

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук поверне з заробітної плати всі гроші, які держава виплачувала йому як компенсацію за оренду житла, повідомив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Руслан Стефанчук - дуже порядна, культурна, інтелігентна людина. Він - чоловік, за якого я буду битися до останнього. Він все робив законно, там є особиста історія. Але він вчора написав заяву на ім'я голови Верховної Ради повернути за власний рахунок відшкодування з його зарплати", - сказав Арахамія журналістам у четвер.

На думку Арахамії, Стефанчук має повне право претендувати на відшкодування коштів за оренду житла з боку держави, оскільки своєї нерухомості в столиці у віце-спікера немає, а наживати її корупційним шляхом для першого заступника голови Верховної Ради - неприпустимо.

"Він не такий заможний, як я, який раніше займався бізнесом. Не треба з цього робити історію. Він орендував, він завжди платив. Зараз бере відшкодування. Він міг би жити в готелі "Київ", це було б дорожче. Він зробив, як за законом і як було насправді. А зараз його намагаються покарати за те, що він правду написав. Це неправильно з точки зору етики, я вважаю",- додав голова фракції "Слуга народу".

Як повідомило раніше рух "Чесно", перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук отримав державну допомогу на оренду житла в столиці, хоча разом з родиною проживає у квартирі своєї тещі. Журналістам депутат сказав, що платить за неї орендну плату.