Андрій Вавриш розповів про "золотий" телефон мера Кличка

14 липня 08:07

Вавриш в інтерв'ю спростував корупційні скандали, пов'язані з його роботою в Департаменті будівництва і архітектури Києва.

 

У Андрія Вавриша немає спільних бізнес-проектів з головою Офісу Президента Андрієм Богданом. Про це в інтерв'ю для DT.UA заявив Андрій Вавриш, консультант президента Зеленського з розвитку Києва. За його словами, що стосується землі і якихось кроків Богдана щодо своїх активів, то вони це також не обговорювали.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко заявив, що Вавриш зустрічався з ним в якості куратора Києва.

"По-перше, пропрацювавши п'ять років на державній службі, я не маю ні бажання, ні мотивації туди повертатися. Навіть якби мене дуже попросили. Я отримав достатню порцію негативу від участі у владі. І якщо в когось із цього приводу розгулялася фантазія, то це не моя проблема, - зазначив співрозмовник. - По-друге, про зустріч із Кличком. Тижнів два тому був дзвінок самого Віталія, із запитанням, що не так і які в мене до нього претензії. Потім ми зустрілися. Для того, аби ви розуміли рівень моїх претензій, розповім усього одну історію, яку я йому тоді й нагадав. Коли Кличко тільки прийшов у місто, в нас починався такий собі великий проєкт, і ми обговорювали план його реалізації. Зараз не скажу точно, який. Але суть в іншому. Мова зайшла про те, аби під цей проєкт привезти до Києва одну дуже відому у світі заможну людину. Проскочило прізвище Карлоса Сліма - одного з найбагатших людей у світі. Віталій каже: "Секундочку", - набирає номер й говорить: "Карлосе, привіт! Ти де, у Нью-Йорку? У мене до тебе є питання. Тут такий цікавий проєкт, до тебе сьогодні прийде мій брат і все розповість докладно". Я отетерів. Я сидів і розумів: щойно людина за одну хвилину зробила те, чого не може зробити ні МЗС, ні президент, ні прем'єр. У телефоні в цього чоловіка був величенний потенціал розвитку нашого міста. Це просто в голові не вкладається… "Навіщо ти мені все це нагадуєш?" - запитав мене Віталій на нашій останній зустрічі. На що я попросив назвати бодай одну людину з його телефону, яка інвестувала в Київ за п'ять років. Мені дуже жаль, що цей девайс не перетворився на проєкти. Не тільки для Києва - для України".

Вавриш в інтерв'ю спростував корупційні скандали, пов'язані з його роботою в Департаменті будівництва і архітектури Києва. Тим не менш, повідомив, що дійсно мав відношення до нечесно функціонуючої системи.

"ББудучи недостатньо досвідченим, я приймав рішення, наслідки яких очевидні й сьогодні свідчать про те, що рішення треба було приймати діяметрально протилежні. І мені це не подобається. Саме тому я ніколи не піду на державну службу. І це мій внутрішній хрест, який я несу. Але при цьому я розвиваюся як бізнесмен і професіонал. Я вчуся. І готовий до будь-яких консультативних і експертних функцій. В цьому сенсі я готовий бути "смотрящим"", - заявив консультант.

Детальніше про ситуацію у київській міській владі читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Київ: переділ чи перебудова?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".