Американці хочуть від Тимошенко $18 млн, тому що вона не заплатила колекторам

27 липня 10:29

Генеральна прокуратура України повідомила, що позов американської компанії Universal Trading&Investment Co, Inc (UTІCo) до Юлії Тимошенко базується на реальних фактах, хоча сама екс-прем'єр це заперечувала.

 

За повідомленням прес-служби ГПУ, у 1993 році ТОВ «КУБ ЛТД», генеральним директором якого була Тимошенко, уклало договір з UTICo з розшуку та повернення грошових коштів українському державному концерну «Arpотexcepвіc» за його угодами з КНР.

«За виконану роботу ТОВ «КУБ ЛТД» повинно було сплатити компанії обумовлені комісійні.
У 1995-1996 роках за сприяння UTICo грошові кошти були перераховані на рахунок, вказаний товариством «КУБ ЛТД», що належав фірмі SomolliEnterprises, Ltd (Кіпр), яка контролювалася Тимошенко Ю.В. Незважаючи на виконання UTICo умов договору, ТОВ «КУБ ЛТД» обговорених комісійних компанії не сплатило. У жовтні 1995 року «КУБ ЛТД» перетворено на ЗАТ з II «ПФК« Єдині енергетичні системи України ».
Саме у зв'язку з цим компанія Universal Trading&Investment Co, Inc подала позов до Тимошенко Ю.В., вимагаючи від неї виплати боргів компанії "ЄЕСУ", повідомляє ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Американська компанія Universal Trading&Investment Co., Inc (UTICo) на початку липня подала до суду у Нью-Йорку позов до екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, вимагаючи від неї виплатити борг компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на суму 18,3 млн доларів.

Сама Юлія Тимошенко стверджувала, що борг сфабрикований владою.

"Коли чинна влада, сама або через свої підставні компанії, починає повертатися у 1996 рік, це говорить про те, що вони не змогли у моїй діяльності прем'єр-міністра знайти ніякої корупції і ніякого порушення закону", - сказала Ю.Тимошенко.