Аласанія виключив можливість телемосту під час дебатів

12 квiтня 02:59

Включення відеозв'язком можливо тільки після завершення годинних дебатів, передбачених законом про вибори президента.

 

Голова правління Національної громадської телерадіокомпанії Зураб Аласанія пояснив, що формат дебатів перед другим туром виборів президента України не передбачає телемосту. Він можливішим лише після завершення дебатів тривалістю одну годину і переходу до більш вільного формату спілкування в студії.

"З 20:00 до 21:00 19 квітня будуть національні теледебати, незалежно від того, навіть якщо жоден з них (кандидатів у президенти, - Ред.) не прийде. Прийде один, він отримає свій час і годину віщатиме один, як політичну агітацію", - написав Аласанія на своїй сторінці в Facebook ввечері в четвер, 11 квітня.

Якщо у студії будуть і Петро Порошенко, і Володимир Зеленський, відбудуться дебати в жорсткому форматі, що щохвилинно прописаний у відповідній постанові Центральної виборчої комісії, запевнив керівник "Суспільного".

Аласанія нагадав, що після завершення дебатів заборонено протягом 20 хвилин згадувати імена кандидатів і пункти їх програм. Тому о 21:20 на телеканалі розпочнеться програма "Зворотній відлік" за участы запрошених експертів і журналістів. Обидва кандидати також зможуть взяти участь у ній як будучи в студії, так і вийшовши на зв'язок зручним для них способом.

"Хоч мостом з НСК, хоч парашутом зі стратосфери", - зіронізував Аласанія.

Як повідомлялося, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру виборів президента та призначила другий тур на 21 квітня.

Нагадаємо, 4 квітня Володимир Зеленський викликав Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський". Порошенко відповів згодою.

Зеленський також висунув низку умов, зокрема такі, що суперечать вимогам законодавства, після чого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив про припинення переговорів із кандидатами та дав зрозуміти, що їх зірвав шоумен, раз у раз висуваючи нові вимоги.

Згодом у штабі Порошенка повідомили, що гарант готовий дебатувати із Зеленським на стадіоні 14 квітня і в студії "Суспільного" - 19-го.

11 квітня в штабі Зеленського заявили, хто кандидат, перебуваючи на стадіоні, міг би зв'язатися зі студією "Суспільного" за допомогою телемосту.

Всі подробиці зібрали у матеріалі "Батл року: що відомо про дебати Зеленського та Порошенка".